O nama

Firma «FRANEX-TRADE» d.o.o. SARAJEVO osnovana je 1996.godine.

Osnovna djelatnost naše firme je trgovina na veliko uredskim materijalom, školskim priborom i grafičkim repromaterijalom.
Uz osnovnu djelatnost, naše poslovanje smo proširili na usluge štampe i prodaju promotivnog materija.

Tokom 13 godina našeg poslovanja, uz korektan odnos prema kupcima i dobavljačima, tržište nas je prepoznalo kao sigurnog partnera pa smo osvojili povjerenje mnogih u BiH i postali značajan faktor u distribuciji roba iz naše djelatnosti.

Iz segmenta uredskog materijala i školskog pribora nudimo širok asortiman visokokvalitenih artikala renomiranih svjetskih proizvođača od kojih izdvajamo: FABRIANO, STAEDTLER, PILOT, ESSELTE, LEITZ, GBC, 3M, HP, EPSON, CANON, LEXMARK, VERBATIM, SAMSONITE, TOZ, LIPA MILL, GRAFOTISAK i dr.

U segmentu grafičkog repromaterijala izdvajamo ponudu svih vrsta papira, kartona, ljepenke, offset boja i kemikalija, offset ploča, pvc folija, knjigovezačkog platna i svih drugih osnovnih i pomoćnih artikala koji se koriste u grafičkoj industriji.

Od tržišnih marki koje nudimu u ovom segmentu izdvajamo slijedeće: FABRIANO, GARDA, KODAK, ESKA BOARD, HARTMANN, VIPAP, JAC, BALACRON i dr.

U narednom periodu cilj nam je izgraditi novi prodajno-skladišni prostor, povećati prodaju i broj zaposlenih, a najvažniji cilj nam je očuvati povjerenje i zadovoljstvo naših kupaca i dobavljača koje smo strpljivo gradili sve ove godine našeg uspješnog poslovanja.